OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 16., hétfő 15:49

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 16., hétfő (OS) -

    Ne veszélyeztessék tovább a népet a szükséges egészségügyi szakirányokban túlnyomóan szakképzetlen, tehát a gyógyításban dilettáns döntéshozók szakszerűtlen ötletelésével.

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tizenöt tagja közül mindössze két személy tekinthető járványügyben szakembernek. Ez az arány senkit nem jogosít fel arra, hogy az érdeklődő újságírókat alázza amikor komoly közérdekű kérdéseket tesznek fel például a járványügyi protokollok erősen vitatható következetességű alkalmazásáról.

Feltétlenül elvárható lenne, hogy az Operatív Törzs az egészségügyi ellátást érintő döntései előtt érdemben és dokumentáltan konzultáljon legalább a három egyészségügyi hivatásrendi kamara adott ügyben delegált képviselőivel.
Az is elvárható, hogy mind az Operatív Törzs, mind az összes illetékes döntéshozó szerv üléseinek megtartásánál, sőt az Országgyűlés üléseinél is kövessék a személyes jelenlét korlátozására és az elektronikus kapcsolattartásra hozott határozatokat.
Az elővigyázatossági intézkedések felelőtlen negligálása már az ország irányíthatóságát is veszélyezteti.

Azok, akik még a vírusok által is érinthetetlennek képzelik magukat, politikusként is biztosan alkalmatlanok.
A legelemibb védőhatású egészségügyi maszkok biztosításának hiányában meddig lehetnek legalább valamennyire hitelesek azok a döntéshozók, akiket országunk vezetésével korábban jobb híján, vagy a mindenkit megillető tévedés jogán és okán megbíztunk?

Pós Péter
az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.