OS Országos Sajtószolgálat
2020. április 4. szombat
Ismertető


2020. március 26., csütörtök 08:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. március 26., csütörtök (OS) - A Demokratikus Koalíció támogatja az Európai Bizottság gazdaságvédelmi intézkedéseit

    Mindenki látja, hogy a koronavírus-járvány óriási terhet ró valamennyi uniós tagországra. Most nemcsak az egészségügyi vészhelyzet kíván hatalmas erőfeszítéseket, az emberek mindennapi megélhetésének biztosítása, a vállalkozások életben tartása is komoly kihívások elé állítja mindannyiónkat.

Az Európai Unió azonban most is teszi a dolgát: egy olyan hatalmas átcsoportosítás előtt állunk, amely 37 milliárd euró uniós fejlesztési forrás elérését teszi lehetővé az egészségügyi és gazdasági vészhelyzet kezelésére. Támogatjuk, hogy a tagállamok az EU fejlesztési támogatásait egészségügyi rendszerek sürgős megerősítésére is elkölthessék. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden tagállamban a kórházakban legyen elegendő lélegeztetőgép, valamint minden orvosnak és ápolónak biztosítani tudjunk megfelelő védőmaszkokat.  

Egyetértünk azzal is, hogy az Európai Szolidaritási Alapot kiterjesszük a közegészségügyi veszélyekből eredő válsághelyzetekre, és megemeljük az ilyen katasztrófák esetén adható szolidaritási előleget. A vírus sok mindent megbénít, de az EU ilyen rendkívüli helyzetben is tudja bizonyítani, mire képes a szolidaritás. Európa erős, és nem hagyja cserben az állampolgárait.  

Dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-delegációvezetője
Dr. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője
Ara-Kovács Attila, a  DK EP-képviselője
Rónai Sándor,  a DK EP-képviselője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.