OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 26., csütörtök 12:18

Az Autisták Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2020. március 26., csütörtök (OS) - Összefogott az autizmus szakma, az egészségügy és az Autisták Országos Szövetsége az autista gyermekek és felnőttek érdekében a koronavírus járvány idején

    Az Autisták Országos Szövetsége, az ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjának szakértői és hallgatói, az Autizmus Alapítvány szakértői, a Bethesda Gyermekkórház szakápolói és további autizmusban jártas szakértő együttműködésével egy közel 30 fős stáb dolgozott együtt a www.aosz.hu/koronavírus weboldalon elérhető tájékoztató és szakmai, módszertani támogatást nyújtó tartalmak fejlesztésén.

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója dr. Velkei György, és az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Kővári Edit, együttműködésre kérte fel az egészségügyi dolgozókat autista gyermekek és felnőttek érdekében, a megbetegedések és esetleges kórházi kezelések –különös tekintettel a koronavírusra- megkönnyítése érdekében.

Az autizmusban érintett gyermekeink és társaink számára különösen ijesztő a hirtelen megváltozott élethelyzet. Megváltoztak a megszokott napi rutinok, megváltozott az emberek viselkedése, számos forrásból hallhatóak a különféle ijesztő hírek a koronavírusról, a megbetegedésekről, a járványról.

A megfelelő szakértelemmel akadálymentesített információnyújtás, az esetleges megbetegedés, kórházi kezelés esetén szükséges akadálymentesítés nem csak a sikeres együttműködést kulcsa, hanem autista társaink joga is egyben.

További információ:

Kővári Edit elnök
Mobil: + 36 20 255 6919
Email: elnok@esoember.hu
www.aosz.hu
    
     Kiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.