OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. március 30., hétfő 07:34

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének közleménye
    Budapest, 2020. március 30., hétfő (OS) - (H)azám! címmel internetes családi vetélkedősorozat indult a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében.

    A játékra jelentkezők több fordulóban tesztelhetik tudásukat a magyar történelem, irodalom, képzőművészet, tudomány, népi hagyományok és sport témakörökben. A két online forduló során a legtöbb pontot szerző hat csapat a tervek szerint május végén, egy budapesti helyszínen élőben fogja eldönteni, ki a legfelkészültebb család a Kárpát-medencében. A döntő résztvevői erdélyi nyaralást, nagy értékű háztartási gépeket és könyvutalványokat nyerhetnek majd.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a kezdeményezésről elmondta, hogy a magyar családok közös játékának gondolatát a Nemzeti Összetartozás Éve kezdeményezés inspirálta, azonban az ötletadó a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete volt. Kárpátalján már hét éve rendezik meg nagy sikerrel a vetélkedőt. Márton Zsuzsanna szerint a családok közös játéka egy olyan komoly közösségépítő tevékenység, amelyre a mai individualista, ráadásul a vírusveszély miatt bezárkózni készülő világban nagy szükség van. Az elnök arra kér minden magyar családot, hogy akik tehetik, maradjanak otthon, tartsák be a járvány terjedését megakadályozó egészségügyi szabályokat, és természetesen regisztráljanak minél többen a (H)azám! című vetélkedőre a www.ncsv.hu internetes portálon.

Információ:
Márton Zsuzsanna
elnök
Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége
+40741515094
elnok@kcssz.hu

     Kiadó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.