OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2020. március 30., hétfő 12:28

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének (BKSZSZ) közleménye
    Budapest, 2020. március 30., hétfő (OS) - Tiltakozás a BKV buszágazatának kiszervezési ötlete miatt

    A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) határozott tiltakozását és egyet nem értését kell, hogy kifejezze a mai napon a G7.hu internetes portálon megjelent, Varga Ivett BKK vezérigazgatóval készült interjúnak, a buszágazat további kiszervezésére tett kijelentésével összefüggésben.

A buszágazat korábbi kiszervezése a BKV-tól sem igazolta mind a napig annak gazdaságosságát, a szolgáltatás olcsóbbá válását. Ebből csak az következhet, hogy ennek folytatása csak egyéb, eddig nem nyilvános okai lehetnek. Az erőforrások, közpénzek nem nyilvános felhasználása csak olyan célokat szolgálhat mellyel szemben a tiltakozásnak van helye!

Másik kérdéskör, hogy jelen járványügyi helyzetben a frontvonalban teljesítő BKV-s munkavállalók munkamoráljára milyen hatást gyakorol a BKK vezérigazgatójának nyilatkozata? Ahelyett, hogy köszönet érkezne, támogatás, vagy döntés arról, hogy miképpen díjazzák őket, ha bármilyen okból kiesnek a munkából, a munkahelyük megszüntetéséről való gondolkodás kerül nyilvánosságra!

Követeljük a nyilatkozatnak buszágazat kiszervezésére vonatkozó tartalmának azonnali hivatalos visszavonását!
Felszólítjuk a Főváros vezetését, mint tulajdonost, hogy tárgykörben tegyen megnyilatkozást, és utasítsa a BKK vezérigazgatóját a vonatkozó tartalom visszavonására!

Gólián Zsolt
BKSZSZ elnök-helyettes                
Email: golianzs@bkv.hu
Mobil: + 36204998439

     Kiadó: Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.