OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. március 31., kedd 14:50

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) - Követeljük a jövedelmi letiltások, a végrehajtások és a behajtások felfüggesztését!

    A Párbeszéd szerint továbbra sem elégséges a végrehajtások felfüggesztésére hozott kormányrendelet. A fizetéseket, egyéb jövedelmeket továbbra is érinti a levonás, a letiltás. Az sem jelent elég védelmet, hogy az adós kezdeményezheti a bíróságnál a végrehajtás átmeneti felfüggesztését. Álláspontunk szerint ebben a rendkívüli helyzetben nem az adós kérelmére, hanem automatikusan, vagyis a veszélyhelyzet lejártát követő 15. napig kell minden eljárást – végrehajtással összefüggő bírósági eljárást – felfüggeszteni.

Aggasztónak tartjuk, hogy sem ez a jogszabály, sem a hiteltörlesztési moratórium nem ad világos magyarázatot a felmondott, követeléskezelőkhöz került tartozásokkal kapcsolatos ügyekről. Ennek nyomán a Párbeszéd követeli, hogy a jogszabályok hatálya terjedjen ki a követeléskezelőknél lévő behajtási ügyekre is. Szigorítani kell továbbá az ingatlanárverés közzétételére vonatkozó eljárást: a végrehajtó az eljárás előkészítésére, így a végrehajtási jog földhivatali bejegyzésére se legyen jogosult.

Minderről a Párbeszéd módosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Tordai Bence,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.