OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. április 3., péntek 09:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. április 3., péntek (OS) - A korengedményes nyugdíjjal rengeteg embert lehetne megmenteni a munkanélküliségtől

        A mostani válságos időszakban fog majd kiderülni igazából, miután maga a Fidesz is több százezres munkanélküliséggel számol, hogy mennyire elhibázott döntést hozott a kormány, amikor eltörölte a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét.
     A jelen helyzetben különösen fájó, hogy a korengedményes nyugdíjat is megszüntették, hiszen ezzel a lehetőséggel rengetegen elkerülhetnék a munkanélküliséget úgy, hogy az államnak az egy fillérjébe sem kerülne.
     Éppen ezért kérik a szakszervezetek a kormánytól, hogy ismét tegye lehetővé a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét.
     Az MSZP támogatja a VDSZ törekvéseit, ezért ismét benyújtjuk a javaslatunkat annak érdekében, hogy korhatár előtt, akár csökkentés nélkül is legyen lehetőségük nyugdíjba vonulni a munkavállalóknak ebben a válságos helyzetben.
     Az MSZP számára az emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb. Ezzel a lehetőséggel pedig rengeteg ember elkerülhetné a munkanélküliséget, ezért reméljük, hogy kormány most késlekedés nélkül fogja végrehajtani a javaslatunkat.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.