OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. április 4., szombat 21:03

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (2.rész)
    Budapest, 2020. április 4., szombat (OS) - A Magyar Orvosi Kamara közleménye az egészségügy frontvonalában dolgozóknak szánt egyszeri, bruttó 500.000 forintos juttatásról

    A járvány most itt van, kollégáink a rájuk kiemelten leső veszély ellenére teszik a dolgukat. Nem véletlen, hogy hazánk ismert fertőzött betegeinek 12,5%-a egészségügyi dolgozó. Nem az ország legbátrabb emberei vagyunk. Ez a hivatásunk. Akkor is ezt fogjuk tenni, ha az orvosok bérének rendezését a Kormány még mindig nem látja indokoltnak. Így azonban szembe kell majd néznünk azzal, hogy a járvány elmúltával várhatóan az orvosok újabb jelentős része hagyja el a közfinanszírozott egészségügyet.
500.000 forint nagy összeg. A Kamara elismeri, hogy az alacsony bérezés miatt ez az egyszeri juttatás is nagy segítséget jelent. A magyar orvostársadalom bajára azonban nem egy nagy fehér boríték a megoldás, hanem tisztes, a felelősségnek és a társadalmi értéknek megfelelő stabil bérezés. Azt várjuk és kérjük a Kormánytól, hogy a január óta tárgyalt bérrendezést mielőbb indítsa el.

     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.