OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. április 16., csütörtök 13:16

A Budapesti Orvosi Kamara közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. április 16., csütörtök (OS) -

        Őszintén sajnáljuk, hogy dr. Cserháti Péter felmentése nem az eddigi munkáját, szakmai felkészültségét és orvosi elhivatottságát méltatva történt, hanem a szakmai kamara tagjaiban is visszatetszést kiváltó módon jártak el vele szemben. Ezzel együtt örömmel és megnyugvással vettük tudomásul, hogy dr. Cserháti Péter szakmai tapasztalatait más intézmények, így pl. a Semmelweis Egyetem a továbbiakban is igénylik.
     Minthogy a leváltást indokló minisztériumi közlemény állításai ellen az OORI kollektívája kifejezett tiltakozását fejezte ki, azokat valótlanságként interpretálva, ráadásul dr. Cserháti Péter leváltása az adott feladatokra kiszabott határidő lejárta előtt történt, így a MOK BTSZ várja, hogy a fenntartó elfogadható és tételes magyarázatot adjon az intézmény kollektívája által megfogalmazott cáfolatra. Felmerül ugyanis, hogy a közfelháborodást kiváltott intézkedés arányban áll-e az elérni kívánt céllal, kellően megalapozott tényekre alapul-e, és az intézkedés elérte-e a kívánt célt?
     Amennyiben pedig a felmentés indokai valóban nem voltak megalapozottak, akkor kérjük, hogy ne csak az OORI betegeit, de annak leváltott főigazgatóját is rehabilitálják.

     Kiadó: Budapesti Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.