2024. április 20. szombat

2020. április 17., péntek 10:02

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2020. április 17., péntek (OS) - VGYKE is home office-ban   A koronavírus mindenki életét megváltoztatta. A látássérülteket még több kihívás elé állította. A VGYKE munkavállalói 2020. március 11. óta saját otthonukból végzik munkájukat.

Fodor Ágnes VGYKE elnök: munkatársaink a koronovírus veszélyhelyzet kihirdetése óta home office-ban dolgoznak: ügyféltájékoztatást folytatnak, lelki gondozást végeznek, próbálják a látássérültek közösségét egybentartani.

Óriási kihívás mindez, hiszen a kollégáknak a különböző online eszközök és digitális platformok használata során az akadálymentes hozzáférés hiányával kell sorra megküzdeniük. Közösen azon dolgozunk, hogy az egyesület valamennyi szolgáltatása továbbra is elérhető maradjon a vak és gyengénlátó embereknek, személyes kapcsolatainkat pedig megőrizzük tagjainkkal.

Támogató Szolgálatunk tagjainknak nap mint nap bevásárol és gyógyszert vált ki, de segédeszközboltunk webáruháza is üzemel. Folyamatosan jelennek meg hírleveleink, melyben aktuális és mindannyiunkat érintő információkat osztunk meg sorstársainkkal. Fogyatékos szervezetek közül elsőként jeleztük az önkormányzatok felé javaslatainkat és nyújtottuk kezet a megoldásban.

A VGYKE rendkívül elkötelezett csapata tehát dolgozik,  továbbra is tenni akar a látássérültekért, ha nehezített körülmények között is, de vállalja látássérült munkatársai továbbfoglalkoztatását.

További információ

VGYKE
Sajtóiroda

Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)