OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. április 21., kedd 17:30

Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye
    Budapest, 2020. április 21., kedd (OS) - Kérjük a fenntartókat, hogy a járvány elleni védekezésre koncentráljanak - reagálás Karácsony Gergely nyilatkozataira

    Felhívjuk Karácsony Gergely főpolgármester úr figyelmét arra a tényre, hogy az általa több alkalommal hivatkozott levél - melyet a kormánymegbízott megbízásából a fővárosi tisztifőorvos helyettes küldött az egészségügyi intézmények vezetőinek - két egészségügyi intézmény közötti betegátvételről szól, nincsen kapcsolatban a szociális intézményekkel. Szeretnénk ezen kívül leszögezni, hogy nincsen semmilyen "tiltó határozat", ami megakadályozná főpolgármester urat kötelezettsége teljesítésében, valamint abban, hogy a fenntartásában lévő intézmények idősei illetve hajléktalanok védelme érdekében intézkedéseket tegyen, akár hogy a gondozottakat és ellátottakat tesztelje. Ugyanakkor megjegyeznénk, hogy álláspontunk szerint a tesztelés orvosszakmai kérdés.
Tisztelettel kérjük Főpolgármester Urat, hogy most a járvány elleni védekezésre, az előírt járványügyi intézkedések végrehajtására koncentráljon, és tegyen meg mindent az idős és hajléktalan emberek védelme érdekében. A kormányhivatal, ahogyan eddig, úgy a jövőben is segítséget nyújt szakmai kérdésekben.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.