OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. április 23., csütörtök 08:28

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. április 23., csütörtök (OS) - Életveszélyes politizálás

    Életveszélyesnek tartja a kormány egészségügyi politikáját a Magyar Békekör és a Magyar Szociális Fórum csütörtökön kiadott közös közleményében. Míg egyesek életét pártfogolják, másokéval nem törődnek – írják. A betegek közötti szelektálás és diszkriminálás súlyosan sérti az élethez és az egészséghez fűződő egyenlő jogot. Miközben a koronavírusban megbetegedetteknek biztosítják az ellátást, a kórházból hazaküldött sok ezer ember életét és egészségét kockáztatják a naponta szükséges kórházi ellátás megvonásával. A Szociális Fórum és a Békekör követeli az egészségi alapon történő megkülönböztetés azonnali megszüntetését, és a krónikus betegellátás feltétel nélküli biztosítását! Egyenlő egészségügyi ellátást követelünk mindenkinek! Az élethez és az egészséghez való jog, emberi jog! Bűnt követ el, aki ezt a legfőbb értéket alárendeli gazdasági és politikai érdekeknek. Mi továbbra is támogatjuk a járvány megfékezésére irányuló közérdekű óvintézkedéseket. Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy az ember lássa, védenie kell a maga és mások életét, egészségét a járványtól! Viszont életveszélyesnek tartjuk, és elítéljük azt a politikát, amely a járvány elleni harc jegyében olyan egészségügyi és gazdasági intézkedéseket foganatosít, amelyekbe emberek halnak bele, vagy egészségük helyrehozhatatlan kárt szenved. Elítéljük a kísérletet, hogy a kialakult helyzetért az orvosokra hárítsák a felelősséget! Felszólítjuk a kormányt, változtasson életveszélyes politikáján!  
    
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.