2024. április 27. szombat

2020. április 24., péntek 07:37

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. április 24., péntek (OS) - Új gépjárművek a Balaton régió biztonságáért.Tizennégy új gépjárművel gyarapodott három katasztrófavédelmi igazgatóság. A Balaton régióhoz tartozó Somogy, Zala és Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatósága erdőtűz oltására alkalmas pick-upokat és terepjárókat vehetett át Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az európai uniós projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A KEHOP-1.6.0-15-2017-00025 azonosítószámú, Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén elnevezésű projekt vissza nem térítendő támogatási összege 1 milliárd forint.

A Széchenyi 2020 program részeként a szervezet a közelmúltban ismét új gépjárműveket és eszközöket szerzett be, ennek köszönhetően a katasztrófavédelem egységei a régióban rövidebb idő alatt érkezhetnek az egyes káresetek helyszínére, és munkájukat korszerűbb felszerelésekkel végezhetik.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon április 22-én vehették át az érintett megyék igazgatóságai az erdőtűz oltására alkalmas hat Volkswagen Amarok gyorsbeavatkozó járművet és nyolc Suzuki Vitara terepjárót. A járművek mellett három merev vázas sátorkészlet is a megyékhez került.
A projekt keretében korábban kétéltű mocsárjáró mentőeszközök, felújított gépjárműfecskendők, önjáró emelő, valamint búvár- és jégről mentési eszközök beszerzése történt meg. 2019-ben nyolc új viharjelző állomás létesült, a már működő telephelyek pedig modernizálódtak, korszerűsödtek.

Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság