OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. április 24., péntek 07:37

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. április 24., péntek (OS) - Új gépjárművek a Balaton régió biztonságáért.Tizennégy új gépjárművel gyarapodott három katasztrófavédelmi igazgatóság. A Balaton régióhoz tartozó Somogy, Zala és Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatósága erdőtűz oltására alkalmas pick-upokat és terepjárókat vehetett át Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az európai uniós projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A KEHOP-1.6.0-15-2017-00025 azonosítószámú, Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén elnevezésű projekt vissza nem térítendő támogatási összege 1 milliárd forint.

    A Széchenyi 2020 program részeként a szervezet a közelmúltban ismét új gépjárműveket és eszközöket szerzett be, ennek köszönhetően a katasztrófavédelem egységei a régióban rövidebb idő alatt érkezhetnek az egyes káresetek helyszínére, és munkájukat korszerűbb felszerelésekkel végezhetik.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon április 22-én vehették át az érintett megyék igazgatóságai az erdőtűz oltására alkalmas hat Volkswagen Amarok gyorsbeavatkozó járművet és nyolc Suzuki Vitara terepjárót. A járművek mellett három merev vázas sátorkészlet is a megyékhez került.
A projekt keretében korábban kétéltű mocsárjáró mentőeszközök, felújított gépjárműfecskendők, önjáró emelő, valamint búvár- és jégről mentési eszközök beszerzése történt meg. 2019-ben nyolc új viharjelző állomás létesült, a már működő telephelyek pedig modernizálódtak, korszerűsödtek.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.