OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. április 25., szombat 11:48

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. április 25., szombat (OS) -

    Az Átlátszó.hu egy tegnap megjelentetett cikkében valótlanul állította azt, hogy a katasztrófavédelem eltitkolta a VIRESOL Kft-vel kapcsolatos, környezetkárosítást, a felszíni vizek károsodását megelőző intézkedésekre történő vízvédelmi és vízügyi hatósági kötelezésről szóló határozatát. Az Átlátszó.hu állításával szemben a valós tény az, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindenben a jogszabályoknak megfelelően járt el. Az alapos kivizsgálás eredményeként meghozott hatósági határozatát megküldte mindazoknak, akik a megismerésére jogosultsággal rendelkeznek. Az Általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény iratbetekintésre vonatkozó rendelkezései alapján csak a véglegessé vált határozat ismerhető meg harmadik fél által, ezért a katasztrófavédelem a megjelent állításokkal szemben a hatósági eljárásra vonatkozó szigorú szabályokat betartotta, a hivatkozott hatósági határozatot nem hozhatta nyilvánosságra.

     Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.