OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. május 18., hétfő 19:22

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 18., hétfő (OS) - Váradiné Naszályi Márta mai sajtótájékoztatója ismét bebizonyította, hogy nem ismeri és nem érti a kerületi önkormányzatot

    A polgármester asszony ma hatalmas "leleplező" nyilatkozatott tett, a Red Bull rendezvény elmúlt években engedélyezett közterület-foglalása kapcsán. Úgy állt kamerák elé, hogy fogalma sem volt, javarészt fővárosi tulajdonú területekről beszél. Több milliós elmaradt haszonról, több ezer négyzetméterről, kereskedelmi tevékenységekről mesélt, csupán azt felejtette el megemlíteni, hogy mindez a főváros tulajdonába tartozó területeken zajlott, amelyért a rendezvény szervezői a fővárosnak fizették meg a közterület-használati díjat.
A rendezvény szervezői – a jogszabályoknak megfelelően – minden évben elkészíttették a rendőrség és a katasztrófavédelem által jóváhagyott menekülési tervet, mely több I. kerületi tulajdonú utcát érintett. Ezeken a területeken sem program, sem kereskedelmi tevékenység nem zajlott. Ezeket a területeket a nézők biztonságos menekítése érdekében forgalomtól lezártan, szabadon kellett hagyni. Ilyen esetben az érintett útszakaszokon az autókat elszállítják, az ott lakók nem parkolhatnak a házaik előtt, így az engedély kiadásakor minden évben a lehető legrövidebb időintervallumot engedélyezett a Budavári Önkormányzat, a kért öt nap helyett csupán kettőt, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzon a rendezvény a lakóknak.
     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.