OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. május 25., hétfő 11:06

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon az Orbán-rezsim tehetetlensége miatt

    A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 200 ezer fővel nőtt, azaz 428 ezer főre ugrott az úgynevezett "potenciális munkaerő-tartalék". Ezen belül is a hivatalos munkanélküliek száma nagyjából csak 20 ezer fővel ugrott meg, a kirúgottak jó részét ugyanis az inaktívokhoz sorolták statisztikailag.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy a folyamatosan emelkedő munkanélküliség iszonyatos katasztrófához fog vezetni. A kormány hónapok óta tehetetlenkedik és pontosan nulla segítséget ad az utcára került embereknek. A Demokratikus Koalíció húszpontos válságkezelő csomagja már bő egy hónappal ezelőtt támogatást nyújtott volna az ideiglenesen vagy végleg munkanélkülivé váló embereknek. Ha a Fidesz-kormány nem hajlandó végre komolyan venni a problémát és alulfizetett közmunkával akarja megoldani több százezer ember sorsát, abból tragédia lesz. Az emberek élete nem játék, ideje tudomásul venni, hogy a munkanélküliség kérdésére sürgős megoldást kell találni.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke
az EP Gazdasági Bizottságának tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.