OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. május 25., hétfő 12:18

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - A Fidesz-frakció támogassa az LMP által benyújtott műanyagok betiltásáról szóló törvényjavaslatot! -

    Az LMP annyit kér a nagyobbik kormánypárttól: ha valóban egyetért az egyszer használatos műanyagok mielőbbi betiltásával, támogassa a saját kormánya által korábban kidolgozott törvényjavaslatot, melyet a zöld párt ismét benyújtott.

Múlt héten Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részletes indoklás nélkül visszavonta a kormány által kidolgozott és benyújtott egyszer használatos műanyagok betiltására vonatkozó törvényjavaslatot. Mivel az ökológiai válság közepén égető kérdés, hogy mielőbb megtörténjen a műanyagok betiltása, ezért az LMP érdemi változtatás nélkül újra benyújtotta azt.

A Fidesz frakció maga is közleményben sürgette, hogy a kormány lépjen a műanyagok betiltása ügyében, ezért az LMP arra kéri a nagyobbik kormányzó pártot, hogy támogassa a zöld párt által benyújtott törvényjavaslatot.

Schmuck Erzsébet a Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke közvetlenül levélben is felkéri erre a Fidesz frakcióvezetőjét, Kocsis Mátét. Az elnök asszony egyben ígéretet tesz arra is, hogy a törvény vitája során az LMP nem fog módosító javaslatokat benyújtani, mert egyetért a tervezet tartalmával. A szép szavak ideje lejárt, cselekedni kell!

LMP Sajtó

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.