OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 25. vasárnap
Ismertető


2020. május 25., hétfő 14:27

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - 11 lelkes résztvevő csapat, 60 diák, 9 önkéntes mentor, 4 zsűritag, a nap végén 3 dobogós csapat. Ez volt az egyenlege a 2020. május 14-én megrendezett Junior Achievement Magyarország-Citi Magyarország Online Innovációs Napnak. A hatalmas érdeklődés mellett lebonyolított rendezvényen a résztvevő középiskolás diákok az eddigi évekhez hasonlóan, idén is egy kihívással találták szemben magukat. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a digitális oktatás fejlesztése, hatékonyabbá tétele témában ötleteltek a diákok és dolgozták ki saját vállalkozási ötletüket.

    Lassan 2 hónapja a digitális, tantermen kívüli oktatás és a home office mindennapi élet része Magyarországon is. Ezen körülmények között is közel 80 résztvevővel került megrendezésre a Diákvállalkozás Program egyik záró eseménye, az Online Innovációs Nap. A résztvevő diákok vállalkozási ötletének tökéletesítésben 9 önkéntes mentor segédkezett a gazdasági élet különböző területeiről, pénzügytől egészen a marketingig. A diákok általuk megtapasztalt terepen mozoghattak, így átgondolt és nem hétköznapi ötletekkel rukkoltak elő, melyekkel nehéz döntés elé állították a zsűrit. A dobogó első két helyén a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium egy-egy csapata állhatott, szoros küzdelemben mögöttük a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziumának csapata végzett. A Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország munkatársai a következő tanévben újabb kihívásokkal várják a középiskolás diákokat.

     Kiadó: Junior Achievement Magyarország

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.