OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. május 26., kedd 19:42

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Május 27.  A Sürgősségi Orvostan Európai Napja ----  Második alkalommal tartják meg Magyarországon a Sürgősségi Orvostan Európai Napját. Az Európai Sürgősségi Orvostani Társaság (EUSEM) május 27-ét nyilvánította a Sürgősségi Orvostan Európai Napjává, mert 1994-ben ezen a napon alakult meg a sürgősségi szakmát összefogó nemzetközi szervezet. A jeles nap célja, hogy alkalmat teremtsen a sürgősségi ellátást igénylők, a társadalom, a szakma és a döntéshozók számára, hogy együtt gondolkodjanak az akut jellegű betegellátás helyzetéről és korszerű lehetőségeiről.

    Tavaly országszerte tartottak a kórházak nyílt napokat, szakmai fórumokat, az idei évben azonban rendhagyóra sikerült az ünneplés, mivel a járványügyi helyzet kiemelten érintette a sürgősségi ellátórendszert. A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság az online térben, többek között saját közösségi oldalán hívta fel idén a figyelmet a sürgősségi betegellátásban dolgozók kiemelt szerepére.
 "A koronavírus fertőzések elkerülése érdekében a sürgősségi osztályok gyakorlatilag kénytelenek voltak megduplázni a betegellátási rendszerüket. Annak érdekében, hogy a betegek és a szakemberek számára is biztonságosan működjön az ellátás, a koronavírus gyanús eseteket már a belépés pillanatától el kellett különíteni a többi segítségre szorulótól. – tudtuk meg dr. Bognár Zsolttól, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnökétől.

     Kiadó: Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.