2024. április 26. péntek

2020. május 28., csütörtök 12:23

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - A rabszolgatörvény első változatánál is brutálisabb rabszolgatörvény 2.0

A kormány a friss, 247 oldalas salátatörvényben rejtette el a rabszolgatörvény első változatánál is brutálisabb rabszolgatörvény 2.0-t. Miniszteri jóváhagyással, egyoldalúan elrendelve, évekre gyakorlatilag egy cég rabszolgájává teszik az embereket.
     A törvénytervezet szerint "A foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter engedélyezheti, hogy a munkáltató új munkahelyteremő beruházás esetén munkaidőkeretet vagy elszámolási időszakot – az Mt. vonatkozó rendelkezéseiben foglaltakra figyelemmel – legfeljebb huszonnégy hónap alapulvételével alkalmazzon, amennyiben a beruházás megvalósítása nemzetgazdasági érdek."
Tehát a szokásos, mindenhol megjelenő gumifogalom, a "nemzetgazdasági érdek", és a szokásos, mindenütt alkalmazott egyszemélyi döntéshozatal: ezentúl Palkovics László egyszemélyben dönthet arról, hogy egy munkáltató egyoldalúan alkalmazzon 24 havi munkaidőkeretet. Ez a kizsákmányolás minősített esete: több hetes, megállás nélküli munkavégzés, ki nem fizetett túlórák, és visszafizetési kötelezettség a le nem dolgozott órákra a keret lejárta előtti felmondás esetén.

Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő