OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. június 2., kedd 08:28

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 2., kedd (OS) - Trianon 100.

        Trianon arra figyelmeztet, hogy hazánk léte kerül veszélybe, ha idegen érdekeknek szolgáltatja magát ki, és békés együttműködés helyett a háború mezejére lép hódító céllal – figyelmeztet a Magyar Békekör Trianon 100. évfordulóján közzétett politikai nyilatkozatában.
     Magyarország nem szegődhet birodalmi célok szolgálatába, meg kell őriznie függetlenségét és szuverenitását. A trianoni szerződés a világ újrafelosztását célzó imperialista háború következménye volt. Hazánk a legyőzött imperializmus oldalán állt, a győztes imperialista hatalmak pedig feldarabolták. Kétharmaddal megcsonkították területünket, lakosságunk kétharmadát elcsatolták.
     A Magyar Békekör nemzeti létünk ellen irányuló diktátumnak tekinti a trianoni szerződést. "Gyilkosok és mészárosok rabló békéjének" – mint azt Lenin vallotta Oroszország vezetőjeként, mely a versaillesi szerződéseket nem írta alá. A magyar nemzet sorsa másképpen alakulhatott volna, ha nem vettünk volna részt a Szovjetunió megszállásában Hitler náci Németországának oldalán a II. világháborúban.
     De részt vettünk. Agressziónkért, hódító politikánkért nem csak elcsatolt területeinket nem kaphattuk vissza, hanem még annál is kisebbre zsugorodtunk. Mi magyarok saját bőrünkön tapasztaltuk, milyen következményekkel jár az olyan politika, amely feláldozza a nemzetet hódító céljainak oltárán. Nem élhetünk úgy, hogy mások felett uralkodjunk! Egymás mellett kell élnünk, békében!

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.