OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 2., kedd 08:28

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. június 2., kedd (OS) - Trianon 100.

        Erkölcsi alapállásunk jegyében kétségbe vonjuk a román vezetők döntését, hogy 1920. június 4-ét "nemzeti emléknappá" nyilvánítják, megünnepelve a hódító politikát, amely Trianont szülte. Az efféle politikától szenved az ott élő magyarság, mert elnyomják, megtagadják autonómiáját, kulturális identitását.
     A hivatalos román politika egybeforradt azokéval, akik száz évvel ezelőtt feldarabolták Magyarországot, és azóta sem emeltek szót az elszakított területeken élő honfitársaink jogfosztása ellen. Ezek az államok, Romániával együtt, ma szövetségeseink a NATO-ban. Ez a szövetség ellentmondásos magatartást tanúsít szuverenitásunkkal szemben. Megint birodalmi terjeszkedő célok eszközéül akarnak felhasználni minket, Kelet felé. Ne hagyjuk!
     Nemzeti érdekünk a békés együttműködés Kelettel és Nyugattal egyaránt. Ott a helyünk, ahol nem akarnak maguknak alárendelni sem minket, sem másokat, hanem tiszteletben tartják függetlenségünket, nemzeti önrendelkezésünket, és egyenjogú félként működnek együtt velünk! Kovácsoljunk erényt Trianon fölött érzett fájdalmunkból!
     Bizonyítsuk be, szellemileg, erkölcsileg azért tudtunk nagyok maradni, mert tanultunk a múltból, és meggyőződésünkké vált, hogy a jövőnk közös más népek, más kultúrák, más emberek jövőjével. Ez nem területi vagy lélekszám kérdése, hanem tisztánlátásé, építő hozzáállásé. Magyarként nem csak magunknak vagyunk, hanem az emberiségnek is, melyhez tartozunk!

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.