OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. június 21., vasárnap 07:23

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 21., vasárnap (OS) - A Klebelsberg Központ válasza a Pedagógusok Szakszervezetének kezdeményezésére

    Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a deklaráltan érdekvédelmi szervezetként működő Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem először folytat alig leplezett politikai indíttatású kampányt a magyar oktatásügy, a kormány és annak különböző intézményei ellen. A pécsi ügy kapcsán is kiderült, hogy szándékosan félrevezet, vagy pedig nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel a köznevelési rendszer működéséről, a jogszabályban foglalt feladatkörökről. Legutóbbi akciójuk a pécsi tankerületi központ igazgatójának felmentését kezdeményező levelük, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszternek és a Klebelsberg Központ elnökének címeztek. A levélben szakmai érvek helyett részben a tankerületi vezető korábbi állásfoglalását kritizálták, amelyben Páva Péter felhívta a figyelmet: a pedagógusok döntő többsége hivatásához méltó felelősséggel állt az írásbeli érettségi lebonyolításához, és csupán egy törpe kisebbség volt fogékony a PDSZ bojkott felhívására. Ez végül nem érte el a célját, hiszen az érettségi vizsgákat a rendkívüli körülmények mellett is sikeresen, zökkenőmentesen, az egészségügyi szabályok maradéktalan betartásával sikerült lebonyolítani.

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.