2024. április 20. szombat

2020. június 21., vasárnap 07:23

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 21., vasárnap (OS) - A Klebelsberg Központ válasza a Pedagógusok Szakszervezetének kezdeményezésére

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a deklaráltan érdekvédelmi szervezetként működő Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem először folytat alig leplezett politikai indíttatású kampányt a magyar oktatásügy, a kormány és annak különböző intézményei ellen. A pécsi ügy kapcsán is kiderült, hogy szándékosan félrevezet, vagy pedig nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel a köznevelési rendszer működéséről, a jogszabályban foglalt feladatkörökről. Legutóbbi akciójuk a pécsi tankerületi központ igazgatójának felmentését kezdeményező levelük, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszternek és a Klebelsberg Központ elnökének címeztek. A levélben szakmai érvek helyett részben a tankerületi vezető korábbi állásfoglalását kritizálták, amelyben Páva Péter felhívta a figyelmet: a pedagógusok döntő többsége hivatásához méltó felelősséggel állt az írásbeli érettségi lebonyolításához, és csupán egy törpe kisebbség volt fogékony a PDSZ bojkott felhívására. Ez végül nem érte el a célját, hiszen az érettségi vizsgákat a rendkívüli körülmények mellett is sikeresen, zökkenőmentesen, az egészségügyi szabályok maradéktalan betartásával sikerült lebonyolítani.

Kiadó: Klebelsberg Központ