OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. június 22., hétfő 15:14

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. június 22., hétfő (OS) - Az Eötvös Péter Alapítvány ismét meghirdeti nagy sikerű mentorprogramját fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek 2021-re. A programra eddig is rekordszámú volt a jelentkezés: a világ minden részéből érkezett fiatal karmesterek és zeneszerzők közül ezúttal is Eötvös Péter és Vajda Gergely választja ki a 2021-es év résztvevőit.

    A program vezető professzora Eötvös Péter (zeneszerző, karmester) és Vajda Gergely (zeneszerző, karmester), aki 2019 áprilisától az alapítvány programigazgatójaként is segíti  Eötvös Péter munkáját. A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán és később a karrierjük során is segíthetik egymás munkáját. A mentorprogram koncertjeit élőben követhetik a Budapest Music Centerből. A program zenekari partnere az Óbudai Danubia Zenekar. 2020-ben a mentorprogram harmadik évét Holly Hyun Choe (USA) és Joanna Natalia Slusarchyk (Lengyelország) karmesterek valamint Hankyeol Yoon (Dél-Korea) és Leonardo Marino (Argentina – Olaszország) zeneszerzők kezdhették el. 2019-ben Kaija Saariaho világhírű finn zeneszerző és Heinz Holliger tanított a mesterkurzusokon. 2020-ban Olga Neuwirth és George Benjamin érkezik Budapestre tanítani. 2021-re elfogadta az alapítvány meghívását George Aperghis és Bruno Mantovani is. A programot az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja.
     Kiadó: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.