OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 11. szombat
Ismertető


2020. június 28., vasárnap 11:01

Az Egyesület a Római Partért közleménye
    Budapest, 2020. június 28., vasárnap (OS) - Az Egyesület a Római partért civil szervezet felhívása a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz

    Felkérjük a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy a Budapestnél a Dunán levonuló áradás miatt vegyenek talajmintákat a Római part dunai szakaszán, mielőtt a Duna medrében sok ezer ember újra igénybe veszi a Duna parti fövenyt a Római parton. Javasoljuk többek között kiterjeszteni ezeket a vizsgálatokat a vendéglátóhelyekről származó kommunális szennyvizek mérésére, illetve a talaj E-coli és hastífusz tartalmának megvizsgálására is.

Felhívjuk ismételten a figyelmet arra, hogy a part jelentős része nincs csatornázva, a szigetelés nélküli szikkasztókból folyamatosan szivárog a szennyvíz a Dunába, veszélyeztetve ezáltal a parti fövenyt igénybe vevők egészségét!

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.