OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 30., kedd 12:34

A Magyar Munkáspárt közleménye
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - Töröljék el a teljesítményvolumen-korlátot, a GDP 10 százalékát az egészségügynek! - A Munkáspárt nyilatkozata Semmelweis-nap alkalmából

        Semmelweis-nap alkalmából köszöntjük az egészségügyi dolgozókat, egészségügyi, gazdasági, műszaki szakembereket és a munkájukat segítő minden dolgozót.
     A Munkáspárt követeli, hogy a kormány törölje el a 2004-ben bevezetett teljesítményvolumen-korlátot, és a jövő évi költségvetésben az egészségügy kapja meg a GDP 10 százalékát.
     E két intézkedés lehetővé tenné, hogy Magyarországon az egészség, a gyógyulás ne a pénztől függjön és minden állampolgárnak joga legyen az egészséghez.
     A GDP 10 százalékából színvonalas ellátás lenne finanszírozható, az intézmények állapota is megfelelő lenne, az egészségügyi dolgozók többet kereshetnének és megszűnhetne a munkaerő-elvándorlás.
     Magyarország óriásit lépne előre a magas színvonalú, a mindenkori igényeket maximálisan kielégítő egészségügyi ellátás felé.

Budapest, 2020. június 30.

Magyar Munkáspárt Elnöksége

     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.