OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. július 2., csütörtök 15:23

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) - Magyar alelnök az UNCITRAL-ban -

    Az ENSZ Nemzetközi Kereskedelmi Jogi Bizottsága (UNCITRAL) ötvenharmadik ülésszakára alelnökévé választotta Dr. Bóka Jánost, az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi és európai uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkárát.
A nemzetközi gazdasági és kereskedelmi jog egységesítéséért felelős ENSZ-szervezet éves ülését 2020. július 6-17. között New Yorkban rendezte volna meg, azonban idén rendhagyó módon a COVID-19-pandémiára tekintettel ezen időszak alatt virtuálisan kerül rá sor.
Az ülést a perui Eric Anderson Machado elnök vezeti, a további két alelnöki tisztséget pedig a japán Takashi Takashima, valamint a ghánai Paul Kuruk tölti be. Az elnök, valamint a három alelnök tisztségét a soron következő éves ülésszak kezdetéig viseli.
Az UNCITRAL ötvenharmadik bizottsági ülésének fókuszában a COVID-19 világjárvány társadalmi és gazdasági hatásainak megvitatása áll. Az ülés a tervek szerint 2020. szeptember 14-18. között Bécsben folytatódik, ahol az UNCITRAL keretében egyes jogalkotási kérdésekkel foglalkozó munkacsoportok elmúlt egy éves tevékenységének megvitatására és a további munkák előkészítésére kerül sor.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.