OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. július 8., szerda 12:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - DK: A kormány a legkevesebbet keresőktől szedi be a legtöbb adót - Ezért kell európai minimálbér

    Magyarország újabb kutatásban került a legigazságtalanabb országok közé. Az Eurostat friss adatai szerint alig van olyan ország Európában, amely az Orbán-kormánynál jobban büntetné a kisebb keresetűeket. Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor úgy értelmezi a “munkaalapú társadalmat", hogy azt kell megkopasztani, aki minél többet, minél kevesebb pénzért dolgozik. Így lehet, hogy a kormány a fizetések több mint harmadát vonja el adók formájában, ez pedig arányaiban a legkevesebbet keresőket sújtja a leginkább.

A Demokratikus Koalíció szerint ha Orbán Viktoron múlik, akkor továbbra is a magyarok fognak az egyik legkevesebbet keresni és az egyik legtöbbet adózni Európában. A DK éppen azért küzd az Európai Egyesült Államok létrehozásáért és az európai minimálbér bevezetéséért, hogy végre mi, magyarok is egyenrangú európai polgárnak érezhessük magunkat: hogy mi, magyarok is európai béreket kapjunk a munkánkért, és nekünk, magyaroknak is járjon az európai élet, ha tisztességgel megdolgoztunk érte.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.