2024. április 26. péntek

2020. július 8., szerda 12:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - DK: A kormány a legkevesebbet keresőktől szedi be a legtöbb adót - Ezért kell európai minimálbér

Magyarország újabb kutatásban került a legigazságtalanabb országok közé. Az Eurostat friss adatai szerint alig van olyan ország Európában, amely az Orbán-kormánynál jobban büntetné a kisebb keresetűeket. Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor úgy értelmezi a “munkaalapú társadalmat", hogy azt kell megkopasztani, aki minél többet, minél kevesebb pénzért dolgozik. Így lehet, hogy a kormány a fizetések több mint harmadát vonja el adók formájában, ez pedig arányaiban a legkevesebbet keresőket sújtja a leginkább.

A Demokratikus Koalíció szerint ha Orbán Viktoron múlik, akkor továbbra is a magyarok fognak az egyik legkevesebbet keresni és az egyik legtöbbet adózni Európában. A DK éppen azért küzd az Európai Egyesült Államok létrehozásáért és az európai minimálbér bevezetéséért, hogy végre mi, magyarok is egyenrangú európai polgárnak érezhessük magunkat: hogy mi, magyarok is európai béreket kapjunk a munkánkért, és nekünk, magyaroknak is járjon az európai élet, ha tisztességgel megdolgoztunk érte.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció