OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. július 15., szerda 18:42

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 15., szerda (OS) - Innovatív otthonápolási termékek és szolgáltatások fejlesztés a kkv-k és az otthonápolás-gondozás állami szolgáltatói számára készített szakpolitikai kézikönyvek segítségével

    Az idősek bevonása
A HoCare2.0 projekt célkitűzése, hogy a közös értékalkotás, mint módszertan alkalmazásával segítse az új innovatív otthonápolási és gondozási szolgáltatások és termékek fejlesztését. Az értékalkotás egy olyan közös együtt-alkotási, -fejlesztési folyamat, amellyel kimagasló eredmények érhetők el, és ezek messze túllépnek azon a szinten, amit egy szervezet, vagy egyén egyedül, csak önmagára hagyatkozva érne el.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a projektben az úgynevezett négyes (Quadruple) helix módszernek megfelelően működik együtt az állami egészségügyi és szociális (szolgáltató) hálózat, a kkv-k, (gazdasági), a kutatási intézmények, egyetemek (tudományos) és a (végfelhasználók), vagyis az idősebb generáció és családtagjaik képviselőivel. Ezek a szereplők együttesen alkotják azokat a munkacsoportokat, amelyek közösen hozzák létre és tervezik meg az új termékeket és szolgáltatásokat.

Kézikönyvek
A teljes tervezési és fejlesztési szakasz támogatására és elősegítésére a projektpartnerek útmutatóként két szakmapolitikai kézikönyvet készítettek, egyet a közszolgáltatók részére, az otthonápolási szolgáltatások közös értékalkotással történő létrehozásához, a másikat pedig a KKV-k számára az innovatív otthonápolási termékek létrehozásához.
    
     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.