2024. április 26. péntek

2020. július 15., szerda 18:42

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 15., szerda (OS) - Innovatív otthonápolási termékek és szolgáltatások fejlesztés a kkv-k és az otthonápolás-gondozás állami szolgáltatói számára készített szakpolitikai kézikönyvek segítségével

Az idősek bevonása
A HoCare2.0 projekt célkitűzése, hogy a közös értékalkotás, mint módszertan alkalmazásával segítse az új innovatív otthonápolási és gondozási szolgáltatások és termékek fejlesztését. Az értékalkotás egy olyan közös együtt-alkotási, -fejlesztési folyamat, amellyel kimagasló eredmények érhetők el, és ezek messze túllépnek azon a szinten, amit egy szervezet, vagy egyén egyedül, csak önmagára hagyatkozva érne el.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a projektben az úgynevezett négyes (Quadruple) helix módszernek megfelelően működik együtt az állami egészségügyi és szociális (szolgáltató) hálózat, a kkv-k, (gazdasági), a kutatási intézmények, egyetemek (tudományos) és a (végfelhasználók), vagyis az idősebb generáció és családtagjaik képviselőivel. Ezek a szereplők együttesen alkotják azokat a munkacsoportokat, amelyek közösen hozzák létre és tervezik meg az új termékeket és szolgáltatásokat.

Kézikönyvek
A teljes tervezési és fejlesztési szakasz támogatására és elősegítésére a projektpartnerek útmutatóként két szakmapolitikai kézikönyvet készítettek, egyet a közszolgáltatók részére, az otthonápolási szolgáltatások közös értékalkotással történő létrehozásához, a másikat pedig a KKV-k számára az innovatív otthonápolási termékek létrehozásához.

Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ