OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 3., csütörtök 15:06

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 3., csütörtök (OS) - Veletek vagyunk SZFE!

    Az autonómia törvényi biztosítását minden alapítványi egyetemnek!
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) támogatásáról biztosítja a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozóit, oktatóit és hallgatóit az egyetem autonómiájának megőrzésére irányuló küzdelmükben! Felszólítjuk a felsőoktatás minden szereplőjét és kérünk minden jóérzésű, a tanulás, a tanítás és a tudomány szabadságát fontos értéknek tartó polgárt, hogy adják Ők is támogatásukat a SZFE és az egyetemi autonómia védelméhez!
A jelenlegi törvényi feltételek nem nyújtanak garanciát az egyetemi autonómia megőrzésére a fenntartót váltó intézményeknél. Szükséges tisztázni és törvényileg rögzíteni, hogy a fenntartó az új modellben sem vonhatja el az intézmények szenátusainak korábban biztosított törvényes jogokat, de szükséges biztosítania a Szenátus mint alapvető legmagasabb irányító testület szerepét!
Az eddigi átalakítások tapasztalatai ismeretében az FDSZ felszólítja a kormányzatot, hogy az érintett érdekvédelmi szervezetekkel egyeztetve olyan törvénymódosításokat kezdeményezzen, amelyekkel javítja a modellváltás jogszabályi feltételeit az egyetemi autonómia és a szerzett munkavállalói jogok megőrzésének érdekében! Teremtse meg egy ágazati kollektív szerződés kialakításának jogszabályi feltételeit! Biztosítsa a versenyképes, önálló, független felsőoktatást az ország jövőjének érdekében!
FDSZ

     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.