OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 4., péntek 17:29

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 4., péntek (OS) - A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye a kormány mai üléséről

        A kormány mai ülésén áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket. A járvány második hulláma Magyarországot is elérte. A védekezés sikerét emberéletekben mérjük, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a beutazási korlátozás és az általános védelmi intézkedések betartását. Most egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolába járó gyermekeinket és biztosítani kell a gazdaság zavartalan működését.
     Magyarország Kormánya összegezte a szeptember 1-jén életbe lépett beutazási korlátozások eddigi tapasztalatait és azt a döntést hozta, hogy a magyar gazdaság zavartalan működése érdekében az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezzük. Megszületett a külföldön végzett tesztekkel kapcsolatos pontosított részletszabályozás is: Magyarországra történő beutazás esetén egy alkalommal, a hazai teszttel egyenértékűnek ismerjük el a schengeni tagállamban készült PCR tesztet is.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.