OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 13., vasárnap 22:17

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 13., vasárnap (OS) - Parlagfűstop csak szavakban és az iskolában

    Újabb ismeretterjesztő anyagot adott ki a NÉBIH, természetesen most is a földbirtokkal nem rendelkező gyerekeknek. Elképzeljük magunk előtt a kisiskolást, aki otthon szorgalmasan olvassa és fejti meg a Parlagfűstop kérdéseit, miközben folyik az orra, szeme viszket, kicsit fullad is, szedi a gyógyszert, mert stop ide-stop oda, a házával szemben egy 10 hektáros, jogilag nem mentesíthető napraforgótábla van. Hogy ilyenkor mit tehet, arról a NÉBIH anyaga sem világosítja fel. Pátyon is ez volt a helyzet hónapokig és sajnos nem egyedi eset. Védeni kell a hanyag földhasználót, aki megkapja a földalapú támogatást és ne gondolja senki, hogy az emberek egészsége fontosabb, mint a támogatott parlagfűtermesztés. Az országot elönti a parlagfűpollen és csak imádkozhatunk, hogy mielőbb jöjjön a fagy. Ekkor nyolc hónapra megoldódik az allergiások problémája, majd kezdődik újra, de már több allergiással és asztmással.Az illetékesek nyugtatják a lakosságot, hogy minden rendben. Helikopterről egyetlen nap alatt egész megyéket tekintenek meg, és vegyük tudomásul, hogy az ország 61%-át ellenőrizték. Vajon miért nem találják meg a parlagfüves területek túlnyomó részét? Vagy megtalálják, de a mentesítés elmarad, ill. ki kell várni, hogy magától megoldódjon. A probléma valós kezelése a Kormány felelőssége, ezért kérjük és várjuk olyan "bátor" kormánypárti országgyűlési képviselők segítségét, akik az ide vonatkozó jogszabályok módosítását kezdeményezik.
    
     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.