OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 17:06

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Elindult a Béke téri főgyűjtő csatorna építése

    Karácsony Gergely főpolgármester a projekt nyitórendezvényén hangsúlyozta, hogy ez a beruházás nemcsak a lakók számára teszi élhetőbbé a környéket, de a környezetet is kíméli, a kivitelezés tekintettel volt a meglévő növényzetre és zöld felületekre. A főpolgármester kiemelte, hogy a jövőben minden fővárosi projektnél kiemelt szerepet kap a környezetvédelem és a városvezetés minden döntését alárendeli a klímaváltozás elleni küzdelemnek.

Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a mai 30 fokos szeptember közepi hőmérséklet is mutatja: a klímakatasztrófa nem csak távoli kontinensek erdőtüzeit jelenti, hanem a budapestieket is érinti. Az egyre gyakoribb villámárvizek ellen, pedig ilyen beruházásokkal lehet hatékonyan és környezetkímélően védekezni.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.