OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 17:26

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Kisebbségi és etnikai referenst választott a Párbeszéd - Berki Sándor lett a Párbeszéd új kisebbségi és etnikai referense – erről a szeptember 13-ai tisztújító kongresszusán határozott a párt tagsága.

    Berki Sándor – aki a Párbeszéd Nógrád megyei elnöke – négy éve tagja a Párbeszédnek; ez idő alatt legnagyobb sikere, hogy a párt tagjaként lehetősége nyílt az országos politikát és a roma kisebbséget közelebb hozni egymáshoz. A Párbeszéd Berki Sándor kinevezésével a kisebbségi ügyeket a mindennapi politika részévé kívánja tenni, ugyanis elkötelezett amellett, hogy Magyarországon igenis mindenki számít. Az Orbán-kormány legnagyobb bűne, hogy szembefordította egymással a magyar társadalmat és az itt élő kisebbségeket, amelyeket saját céljaira használt. A Párbeszéd ezt teljes mértékben elítéli, ugyanis hisz abban, hogy mindenki egyenlő, hogy mindenkit megillet az egyenlő érdekképviselet. A Párbeszéd többek között ezért is tartja fontosnak, hogy Berki Sándor legyen a Párbeszéd kisebbségi és etnikai referense. Eddigi és jövőbeli munkája is azt bizonyítja, hogy a Párbeszéd senkit nem hagy magára – ennek szellemében indította útjára a párt az Alapjövedelem-kampányát, és szorgalmazza az Alapjövedelem bevezetését, amely mindenki, így a kisebbségek számára is segítséget, létbiztonságot jelent.

Párbeszéd Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.