OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. szeptember 20., vasárnap 10:25

Az NMHH közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) -

    Az NMHH Hivatala honlapján közzétette a Budapest 92,9 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét
Az elmúlt napokban több médium is beszámolt arról, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa törvényi kizáró ok miatt nem hosszabbította meg a Klubrádió Budapest 92,9 MHz frekvenciára szóló jogosultságát. A beszámolók esetenként pontatlan információkat tartalmaztak, ezért az NMHH fontosnak tartja a következők tisztázását.
A médiatörvény egyértelműen fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy ha egy médiaszolgáltató a működése alatt "ismételt" jogsértést követ el, ez kizárja, hogy a Médiatanács kérelemre, pályázat nélkül meghosszabbítsa a jogosultságot. A Klubrádió az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztásával, 365 napon belül kétszer is megsértette ugyanazt a jogszabályi előírást. Ez a törvény értelmében "ismételt" jogsértésnek minősül. Az ismételtség megállapítása független attól, hogy a jogsértés miatt milyen szankciót - enyhébb vagy nagyobb mértékű bírságot - szabott ki a Médiatanács. Ez a szabály egyébként 1996-tól, a rádiózásról és televíziózásról megalkotott törvény óta ugyanilyen tartalommal van hatályban.  A törvény tehát nem ad mérlegelési lehetőséget a Médiatanács részére, ha a rádió jogsértéssel működött, kizárt a hosszabbítási kérelem kedvező elbírálása.

     Kiadó: NMHH, Kommunikációs Igazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.