OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. szeptember 22., kedd 14:21

A Forgalmazók az Egészségért közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 22., kedd (OS) - A Gazdasági Versenyhivatal a Direct Group S.A. és a Mediaworks Hungary Zrt. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése miatt határozatot hozott a Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ), és a Hallókészülék Gyártói Képviseletek és Forgalmazók Országos Szövetsége (HGYFOSZ) közös bejelentése alapján.

    Az eljáró versenytanács megállapította, hogy a Direct Group S.A. 2018. januárjától a fogyasztókkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a nyomtatott sajtóban és bizonyos weboldalakon megjelent hirdetésekkel. Az eljáró versenytanács a fenti gyakorlat folytatását megtiltotta, a fenti jogsértés miatt a céget 800.000.000 Ft versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Az eljáró versenytanács jogsértés vagy annak hiánya megállapítása nélkül kötelezi a Mediaworks Hungary Zrt-t az általa tett vállalások teljesítésére; így a Direct Group S.A.-val, valamint kapcsolt vállalkozásaival hirdetési tevékenységének megszakítására, szerződéses kapcsolatának  megszüntetésre. Ezen vállalkozásoktól hirdetési megrendelést a jövőben nem fogadhat be.

A tájékoztatás nem teljes körű. További információk:
Tel.: +36 1 428 0747
E-mail: forgalmazok@gyogyasz.hu

A FESZ és a HGYFOSZ a jövőben is eljár a betegek és a fogyatékkal élő vásárlók érdekeinek védelmében, megakadályozva megtévesztésüket. Határozottan fellépnek a hazai és külföldi érdekeltségű, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokkal szemben.

     Kiadó: Forgalmazók az Egészségért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.