OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2020. szeptember 24., csütörtök 09:47

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - A Fidesz folytatja a természetes vizeink gyarmatosítását: a csopaki Balaton-part és a Fertő tó is veszélyben

    A nyár elmúltával a Fidesz és az oligarchái még több Balatont, még több beépíthető területet akarnak maguknak. Most éppen a Csopakon élőket és az ott nyaralókat akarják elvágni a Balaton partjától.

A Balatoni Hajózási Zrt. vagyonának a széthordása elérte Csopakot, ugyanis meg akarják fosztani a települést a kikötőjétől és a hozzá tartozó közparktól is. A Fidesz balatoni gyarmatosítása azonban olyan szintre lépett, hogy a csopaki polgármester kénytelen volt a helyiek segítségét kérni a vízparti terület megvédéséhez.

A Fidesz tovább folytatja a rombolást, gyarmatosítja a természetes vizeinket és természetvédelmi területeket sajátít ki. A Balaton mellett a Fertő tó sincs biztonságban, mivel a napokban a kormány eldöntötte, hogy megkezdi a tó totális beépítését.

Az MSZP célja, hogy megállítsa a fideszes rombolást és megvédje a közös természeti kincseinket. Meg kell állítani az Orbán-kormány szabad vizek ellen indított fideszes gyarmatosítási folyamatát, ezért az MSZP a Kúriához fordult a természetes tavak, köztük a Balaton, a Fertő tó védelméről szóló népszavazási kezdeményezés engedélyezése érdekében.

MSZP

Bővebb információ: Molnár Zsolt, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.