OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. szeptember 25., péntek 11:15

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 25., péntek (OS) - Ne lehetetlenítse el a Dr. Ámbédkár Iskolát a kormány!

        Felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul utalja át a borsodi Dr. Ámbédkár Iskola működéséhez szükséges támogatást. Máskülönben a mélyszegénységből érkező cigány gyerekek felzárkóztatásában egyedülálló eredményeket felmutató intézmény teljességgel ellehetetlenül.
     Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány az alapítványi iskolák kiegészítő támogatását egyik napról a másikra megszüntette. Néhány alapítványi intézmény a korábbi normatíva felét ugyan ki tudta harcolni, az Ámbédkár azonban egyetlen fillért sem kapott, hogy tovább segíthesse a helyi kisebbség nyomorból való kitörését.
     A cigányság felzárkóztatása közös nemzeti ügyünk, a magyar állam kötelessége az, hogy akik ebben részt vállalnak, minden szükséges támogatást megkapjanak. A világjárvány következtében kialakult gazdasági válság a legszegényebb társadalmi rétegeket sújtja a leginkább, így nekik van most a legnagyobb szükségük a támogatásra. Az iskola magára hagyása óriási felelőtlenség lenne ebben a helyzetben! Ezért arra kérjük a kormányt, hogy gondoskodjon az intézmény jövőbeni működéséhez szükséges forrásokról!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.