OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 25., péntek 17:47

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 25., péntek (OS) - Közlemény a Trianon 100 – témájú KEP Fórumról az Akadémián

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) a 100 éves évforduló kapcsán 2020, szeptember 24-én "Trianon 100 – A békediktátum és következményei, tanulságai" címmel a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár Konferenciatermében megrendezte XIII. Társadalmi Párbeszéd Fórumát.  Ez az egyesület éves tevékenységének kiemelkedő eseménye volt, tekintve, hogy az Országgyűlés 2019-ben törvényt alkotott arról, hogy a Trianoni békediktátum 100. évfordulója, a 2020-as év egyben a nemzeti összetartozás éve. A két szekcióban lezajlott konferenciát Dr. Czeglédi József, KEP és 56-os Dialógus Bizottsága elnöke, a közgazdaságtudományok kandidátusa, a Szervező Bizottság elnöke, Prof. Kroó Norbert akadémikus, az Európa Mozgalom Magyar Tanácsa elnöke, a KEP alelnöke, az MTA v. alelnöke és Dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó alapító elnöke, a Panoráma Világklub elnöke köszöntötte. A színvonalas megnyitó előadást a Kormány részéről Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő tartotta. Az I. Világháborút lezáró Párizsi Békekonferencia körülményeivel, a Trianon-i békediktátum tartalmával foglalkozó I. Szekció levezető elnöke Prof. Marinovich Endre, a VERITAS h. főigazgatója, a KEP társelnöke, a BGE tanára, c. nagykövet, programkoordinátor volt. (További inf.: www.kepcp.hu )
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.