OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. szeptember 25., péntek 17:47

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 25., péntek (OS) - Közlemény a Trianon 100 – témájú KEP Fórumról az Akadémián

    A hivatalos programot követő fogadás elején a KEP elnökének rövid üdvözlete után
Közép-Európa témájú, a Lengyel – Magyar Barátságot szimbolizáló festmény adományozására és bemutatására került sor a KEP részére. Az Adományozó Okiratot az adományozó Nyáry Éva festőművésznő, a Magyar Művészeti Akadémia Köztestület tagja, a Jeruzsálemi Szent Lázár Lovagrend emeritus Nagyperjele, a KEP alapító tagja, a megadományozott KEP részéről Dr. Czeglédi József KEP elnök, 56-os Szabadságharcos írta alá ünnepélyes keretek között. Ezután Dr. Czeglédi József, a KEP elnöke kezdeményezésére megállapodás született Prof. Monok István, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatója és a KEP elnöke között a műalkotás elhelyezéséről határozatlan időre az MTA Könyvtár és Információs Központ Konferenciatermében, ezzel biztosítva, hogy az egyesület tagjai és látogatói azt a KEP itt sorra kerülő rendezvényein megtekinthessék. A festmény címe: Lengyel-Magyar Baráti Kapcsolatok - Szent László védőszent és Báthory István. Készült: Olaj, vászon vegyes technikával – Az aláírt megállapodás szerint az elhelyezés és rendelkezésre tartás költség- és díjmentes, az a felek tiszteletének és rokonszenvének együttes megnyilvánulása a lengyel-magyar barátság és a közép-európai együttműködés ügye iránt. További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.