2024. április 23. kedd

2020. szeptember 25., péntek 17:47

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 25., péntek (OS) - Közlemény a Trianon 100 – témájú KEP Fórumról az Akadémián

A hivatalos programot követő fogadás elején a KEP elnökének rövid üdvözlete után
Közép-Európa témájú, a Lengyel – Magyar Barátságot szimbolizáló festmény adományozására és bemutatására került sor a KEP részére. Az Adományozó Okiratot az adományozó Nyáry Éva festőművésznő, a Magyar Művészeti Akadémia Köztestület tagja, a Jeruzsálemi Szent Lázár Lovagrend emeritus Nagyperjele, a KEP alapító tagja, a megadományozott KEP részéről Dr. Czeglédi József KEP elnök, 56-os Szabadságharcos írta alá ünnepélyes keretek között. Ezután Dr. Czeglédi József, a KEP elnöke kezdeményezésére megállapodás született Prof. Monok István, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatója és a KEP elnöke között a műalkotás elhelyezéséről határozatlan időre az MTA Könyvtár és Információs Központ Konferenciatermében, ezzel biztosítva, hogy az egyesület tagjai és látogatói azt a KEP itt sorra kerülő rendezvényein megtekinthessék. A festmény címe: Lengyel-Magyar Baráti Kapcsolatok - Szent László védőszent és Báthory István. Készült: Olaj, vászon vegyes technikával – Az aláírt megállapodás szerint az elhelyezés és rendelkezésre tartás költség- és díjmentes, az a felek tiszteletének és rokonszenvének együttes megnyilvánulása a lengyel-magyar barátság és a közép-európai együttműködés ügye iránt. További inf.: www.kepcp.hu

Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület