OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 26., szombat 19:48

A Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 26., szombat (OS) - Felavatta a Budapest és Szentendre közti új kerékpárutat a Kerékpárosklub. Mintegy 100-an avatták fel kerékpárral a Budapest és Szentendre között épült kerékpárutat, ami az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal részeként adtak át szeptember közepén. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett "Happy Mass" tekerés az óbudai Fő térről indult, és végig a kijelölt nemzetközi útvonalon haladt, érintve a szentendrei Dera-patakon épült új kerékpáros hidat is, ahol bringát emeltek.

    A felvonuláson részt vett Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, aki szerint a most átadott szakasz régi adósság volt a kerékpározók felé. "Reméljük, hogy Budapesten belül is megoldódik az Eurovelo szakaszok bevezetése, és a Rajkáig hiányzó 150 kilométer is hamarosan megépül és jó lenne megoldást találni a Szentendrei-szigetre vezető híd ügyében is. Jövő nyárra a pesti oldalon, Budapestet Dunakeszivel összekötő kerékpárút is kész lesz"- fogalmazott a folytatással kapcsolatban.

Kürti Gábor a Magyar Kerékpárosklub elnöke a Budapest határán lévő Barát-pataknál tartott beszédében kiemelte, hogy "most először épült európai kerékpárutakat idéző szélességű út, aminek a budakalászi ártéren vezető szakasza talán a legszebb az országban." Kiemelte, hogy a Kerékpárosklub nagyon várja a folytatást, amivel kapcsolatban a következő hetekben kezdődnek egyeztetések a fővárossal.

     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.