2024. április 27. szombat

2020. szeptember 28., hétfő 12:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális élelmiszer-és benzináremelkedés vár ránk

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentése szerint Matolcsy György jegybankelnök éppen most ébredt fel az álomvilágból. A jegybank jelentése elismeri, hogy nem csak válság van, válság lesz még jövőre is: az üzemanyag- és az élelmiszerárak további drasztikus emelkedése várható, keserves idők várnak a nyugdíjasokra és azokra, akik eddig épphogy kijöttek a jövedelmükből.
     A Demokratikus Koalíció szerint mára a jegybank is elismerte: Magyarország vakrepülésben száguld egy elhúzódó és gyötrelmes gazdasági válságba, ami már nem a vírus, hanem a kormányzati tétlenség és felelőtlenség következménye. A DK szerint ha a kormánynak fontosak lennének az idősek, a családok és a magyar gazdaság, akkor tűzoltásszerű válságkezelésbe kellene kezdenie:
     - érdemben megemelve és kiszélesítve vissza kellene hoznia az augusztusban véget ért állami bértámogatást a munkahelyek védelmében
     - azonnali, akár 50 ezer forintos segítséget kellene adnia a nyugdíjasoknak
     - meg kellene dupláznia a családi pótlékot
     - csökkentenie kellene az üzemanyagokat terhelő brutális adókat
     - ingyenessé kellene tennie a koronavírus-teszteket mindenkinek, aki csak kéri, hogy legalább a karanténba kerülő munkavállalók miatt ne csökkenjen a gazdasági teljesítmény.
     Ha ez továbbra is elmarad, ha nem lesz válságkezelés, akkor lesz helyette válság.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője