OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. szeptember 28., hétfő 12:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális élelmiszer-és benzináremelkedés vár ránk

        A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentése szerint Matolcsy György jegybankelnök éppen most ébredt fel az álomvilágból. A jegybank jelentése elismeri, hogy nem csak válság van, válság lesz még jövőre is: az üzemanyag- és az élelmiszerárak további drasztikus emelkedése várható, keserves idők várnak a nyugdíjasokra és azokra, akik eddig épphogy kijöttek a jövedelmükből.
     A Demokratikus Koalíció szerint mára a jegybank is elismerte: Magyarország vakrepülésben száguld egy elhúzódó és gyötrelmes gazdasági válságba, ami már nem a vírus, hanem a kormányzati tétlenség és felelőtlenség következménye. A DK szerint ha a kormánynak fontosak lennének az idősek, a családok és a magyar gazdaság, akkor tűzoltásszerű válságkezelésbe kellene kezdenie:
     - érdemben megemelve és kiszélesítve vissza kellene hoznia az augusztusban véget ért állami bértámogatást a munkahelyek védelmében
     - azonnali, akár 50 ezer forintos segítséget kellene adnia a nyugdíjasoknak
     - meg kellene dupláznia a családi pótlékot
     - csökkentenie kellene az üzemanyagokat terhelő brutális adókat
     - ingyenessé kellene tennie a koronavírus-teszteket mindenkinek, aki csak kéri, hogy legalább a karanténba kerülő munkavállalók miatt ne csökkenjen a gazdasági teljesítmény.
     Ha ez továbbra is elmarad, ha nem lesz válságkezelés, akkor lesz helyette válság.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.