OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2020. szeptember 30., szerda 12:18

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OS) - A magyarországi Jane Goodall Intézet a magyar gyermekkórházaknak Dr.Jane Goodall által írt mesekönyveket adományoz

    Dr.Jane Goodall ENSZ Békenagykövet, a Brit Birodalom Dámája, a Jane Goodall Intézet alapítója, aki környezetvédelmi aktivistaként tartja csak számon magát számos mesekönyvet írt, és olvasott már fel.
Ezek egyike a Dr.White, ami egy terápiás kutyáról szól, aki nap-nap után bejár az egyik londoni gyermekkórházba, és jelenlétével felvidítja a betegek mindennapjait.
A Jane Goodall Intézet önkéntesei által fordított, és illusztációkkal ellátott mesefüzeteket Dr.Goodall kérésére most ingyenesen juttatjuk el a magyar gyerekekhez.
Célunk hogy a magyar kórházak a kezelések, rehabilitációk során igénybe vegyék a terápiás állatokkal foglalkozó szervezeteket, és ezzel a gyerekek és az állatok közt létrejöhessen az a láthatatlan híd, ami az állatvilágot és az emberi társadalmat összekötheti, és világunkat ezzel jobbá, teljesebbé teszi .
Elsőként október elején a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott Tábitha Gyermekhospice Ház könyvtárán keresztül érkezik a ház lakóihoz az első könyvcsomag, a Doktor Mancsok Alapítvány és terápiás kutyái segítségével.

További információ: Kádár András főtitkár, Jane Goodall Intézet, +36-30-724-0274, info@janegoodall.hu
     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.