OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. október 1., csütörtök 13:46

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. október 1., csütörtök (OS) - A korai felismerés segítheti az emlődaganat gyógyítását

    A rákbetegségből eredő halálozás további csökkentése érdekében egy új Nemzeti Rákellenes Program kidolgozása vált szükségessé, amelynek komplex egészségügyi-szakmai és társadalmi cselekvési programjával elérni kívánt cél, hogy 2030-ra jelentős mértékben csökkenjen a rákhalálozás.   E cél eléréshez kiemelten fontos a kelet-közép-európai régió bekapcsolása az európai tudományos vérkeringésbe, amelyben kiemelkedő szereppel bír a Prof. Dr. Kásler Miklós kezdeményezésére megalakult Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia. A testület magas szinten szervezett szakmai munkájával erősödik az onkológiai tudományos szakterület, bővülnek a képzési lehetőségek, a jó gyakorlatok megosztásával, a regionális kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység támogatásával pedig javul a megelőző és a terápiás módszerek hatékonysága és ezzel együtt a társadalom egészségi állapota is.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.