OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. október 8., csütörtök 17:51

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 8., csütörtök (OS) -

    A Belügyminisztérium államtitkára kifejtette: az EU migrációs politikájának a felelősség és a szolidaritás egyensúlyán kell alapulnia. Magyarország számára bármilyen szolidaritási mechanizmus csak abban az esetben fogadható el, ha a tagállami határvédelmi és a migráció külső dimenziójában végzett erőfeszítések is szolidaritási eszköznek minősülnek, és a menekültek áthelyezése legfeljebb önkéntes szolidaritási eszköz marad. Az Európai Bizottság új migrációs javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól az még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi.

A Paktum ösztönzi a civil hajókat a tevékenységük kiszélesítésére és a Földközi-tengeren kutatási és mentési tevékenységet végzőknek kedvez. A kutatási és mentési műveletekért első helyen azon harmadik országok felelnek, ahonnan a hajók fedélzetükön az illegális migránsokkal, útnak indulnak az EU felé. Ezzel szemben nem szerepel az a korábban támogatott javaslat, amely Európán kívüli hotspotok/kikötői platformok létrehozását vetette fel, biztosítva az Unión kívül a kérelmek megfelelő feldolgozását.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.