OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 8., csütörtök 17:51

A Belügyminisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. október 8., csütörtök (OS) -

    Magyarország korábbi álláspontját fenntartva nem támogatja a menekültügyi csomag egyes jogalkotási javaslatainak külön-külön történő elfogadását. Az Európai Tanács bevonása elengedhetetlen a legmagasabb politikai szint biztosítása érdekében. Magyar szempontból egyik lezárandó jogalkotási javaslat sem tekinthető technikai szintűnek, azokat szuverenitási oldalról kell vizsgálni és meg kell hagyni a tagországok döntési kompetenciáit.

Kontrát Károly az ülés második részén üdvözölte a német elnökség szándékát a rendőri szervek közötti együttműködés megerősítésére, különösen a COVID-19 járványra való tekintettel. Elmondta: "A mesterséges intelligencia alkalmazása nemcsak nagy lehetőség, de egy szükséges eszköz is a bűnüldözés számára. El kell érni, hogy akár egy rendőrjárőr bármikor és bárhol hozzáférhessen minden releváns nemzeti és más tagállami adathoz és információhoz, ami a rendőri feladatok ellátásához szükséges. Az egyes információs rendszerek megbízható adatokkal történő szisztematikus táplálása és a rendészeti szervek állománya részéről történő széleskörű alkalmazása kiemelten fontos."

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.