OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2020. október 22., csütörtök 13:33

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 22., csütörtök (OS) - Dobrev Klára: AZ EP elfogadta a legkiszolgáltatottabbak védelmében született javaslatcsomagomat

        Az Európai Parlament több mint kétharmados többséggel elfogadta az általam kidolgozott foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatást, így az ajánlásokból minden tagállam számára kötelező jogszabályok születhetnek. Lesz európai minimálbér: a most elfogadott jogszabályi ajánlásomban is arra kértem az Európai Bizottságot, készítsék el azt a tervet, ami alapján pontosan meg lehet határozni, hogy egyes tagországokban mekkora bérre van szükség a tisztességes megélhetéshez. Minden uniós tagállamban meg kell akadályozni a dolgozók kizsákmányolását, fel kell számolni a dolgozói szegénységet!
     A jelentés az Európai Egészségügyi Unió létrehozását is sürgeti, amellyel megszüntethetnénk a tagállamok közötti egészségügyi egyenlőtlenségeket. A minőségi minimumszabályok létrehozásával megakadályozhatnánk, hogy más ellátást kapjon például egy francia, mint egy magyar állampolgár. A jelentés szerint a különbségek leküzdése érdekében minden eddiginél több pénzt kell fektetni az oktatásba, szociális kiadásokba, és biztosítani kell a szegénységi küszöb alatt élő idősek számára az elégséges nyugdíjat is.
     Európában sehol sem fordulhat elő, hogy a bajban lévők nem kapnak segítséget. A szociális érzékenység, a kiszolgáltatottak védelme nem lehet alku tárgya. Csak így leszünk képesek hatalmas veszteségek nélkül kilábalni a válságból.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.