OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 26., hétfő 16:32

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - A minap egy régi-új politikai szélhámos jelentette be pártalapítási szándékát. Hol máshol, mint egy kereskedelmi televízió showműsorában. Emlékeztetnénk mindenkit, hogy a főpolgármesteri választáson gyakorlatilag kimutathatatlan eredményt elérő Berki Krisztiánt a közelmúltban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette és egyéb büntettek miatt 1 év börtönbüntetésre és 5 millió forint vagyonelkobzásra ítélték. Az Alaptörvény szerint mindenkinek joga van szervezeteket létrehozni, és joga van szervezetekhez csatlakozni. A kérdés csak az, hogy a pártalapításnak mi lehet a valós szándéka.

        Korántsem a véletlenek furcsa összjátékának köszönhető, hogy az Orbán regnálásával telt elmúlt évtizedben durván megugrott az álellenzéki kamupártok, kamujelöltek, a szélhámos politikai kalandorok száma. Az sem véletlen, hogy a százmilliós kampánytámogatással elszámolni nem képes, az Államkincstár felé visszafizetési kötelezettségüknek eleget nem tevő szélhámosok vígan élik tovább – jellemzően luxus körülmények között – életüket. Sőt, mindenféle retorzió nélkül pörgethetik fel újra és újra ugyanazt a bizniszt. Közös jellemzőjük tehát, hogy a kampányfinanszírozás rendszerének hiányosságait kihasználva százmilliókat tesznek zsebre, miközben az Állami Számvevőszék a valódi ellenzéki pártokat folyamatosan próbálja ellehetetleníteni.
     Jól mutatja az orbáni állam "buzgóságát", hogy öt év nyomozás kellett a kamupártos Seres Máriáék elleni vádemeléshez.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.