2024. április 26. péntek

2020. október 26., hétfő 16:32

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - A minap egy régi-új politikai szélhámos jelentette be pártalapítási szándékát. Hol máshol, mint egy kereskedelmi televízió showműsorában. Emlékeztetnénk mindenkit, hogy a főpolgármesteri választáson gyakorlatilag kimutathatatlan eredményt elérő Berki Krisztiánt a közelmúltban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette és egyéb büntettek miatt 1 év börtönbüntetésre és 5 millió forint vagyonelkobzásra ítélték. Az Alaptörvény szerint mindenkinek joga van szervezeteket létrehozni, és joga van szervezetekhez csatlakozni. A kérdés csak az, hogy a pártalapításnak mi lehet a valós szándéka.

Korántsem a véletlenek furcsa összjátékának köszönhető, hogy az Orbán regnálásával telt elmúlt évtizedben durván megugrott az álellenzéki kamupártok, kamujelöltek, a szélhámos politikai kalandorok száma. Az sem véletlen, hogy a százmilliós kampánytámogatással elszámolni nem képes, az Államkincstár felé visszafizetési kötelezettségüknek eleget nem tevő szélhámosok vígan élik tovább – jellemzően luxus körülmények között – életüket. Sőt, mindenféle retorzió nélkül pörgethetik fel újra és újra ugyanazt a bizniszt. Közös jellemzőjük tehát, hogy a kampányfinanszírozás rendszerének hiányosságait kihasználva százmilliókat tesznek zsebre, miközben az Állami Számvevőszék a valódi ellenzéki pártokat folyamatosan próbálja ellehetetleníteni.
     Jól mutatja az orbáni állam "buzgóságát", hogy öt év nyomozás kellett a kamupártos Seres Máriáék elleni vádemeléshez.

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom