OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 29., csütörtök 11:28

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége közleménye
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - Akciószövetség közös nyilatkozat az Európai Bizottság minimálbérre vonatkozó irányelv javaslatáról

        Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete (TBDSZ) akciószövetségének minden tagja üdvözli és támogatja az Európai Bizottság tegnapi napon, október 28-án megjelent, a minimálbérre vonatkozó irányelv javaslatában foglaltakat.
     Meggyőződésünk szerint az irányelvben foglaltak elősegítik az EU-ban: az "egyenlő munkáért egyenlő bér" elérését, az erősebb jogok és kollektív garanciák biztosításának lehetőségét minél több munkavállaló számára, a KSZ általi lefedettség növekedését, az ágazati kollektív tárgyalási rendszer erősödését.
     A méltányos bérekre irányuló kezdeményezésre ma nagyobb szükség van, mint valaha.
     Az Akciószövetség közös nyilatkozata egységes szerkezetben, teljes terjedelmében az EVDSZ hivatalos honlapján tekinthető meg. További információért keresse fel az Akciószövetség tagjainak honlapját.  

     Kiadó: Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.