2024. április 26. péntek

2020. október 29., csütörtök 12:00

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - Orbán még az oltást is ellopja a magyar emberektől

Összeomlás élő, egyenes adásban: már csak az idei influenzajárvány elmaradásában bízhat a kormány, de az egyenesen tragédia, hogy a magyar emberek is csak ebben reménykedhetnek. Oltóanyag ugyanis már a gyerekeknek és a kismamáknak sem jut.
     Mindenkinek ingyenes! – harsogta a propaganda, "Csak bátran! Aki tudja, oltassa be magát influenza ellen!" - írta Orbán a közösségi oldalán. A miniszterelnök az elsők között kapta meg a vakcinát. Neki "szerencséje" volt, nem úgy, mint azoknak a százezreknek, akik most hiába fordulnak a háziorvosukhoz.
     Egy normális világban talán elhinnénk, hogy a kormány elkalkulálta magát, rosszul mérte fel, hogy a közellátásban rendelkezésre álló 1,4 millió adag vakcinával ki lehet elégíteni a tavaly óta jelentősen megnövekedett igényeket. Ennyi ugyanis a készlet, a magyar gyártói kapacitás ennyivel tervezett, és az európai országok export-tilalmai miatt máshonnan sem lehet beszerezni.

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom